Chippen

Een identificatiechip is een kleine transponder, ongeveer zo klein als een rijstkorrel, die bij uw dier onderhuids wordt ingebracht. Deze identificatiechip heeft een uniek nummer en is gemakkelijk af te lezen met een speciaal apparaat ook wel chipreader genoemd.
Het unieke nummer wordt gekoppeld aan uw persoonlijke contactgegevens die worden opgeslagen in een centrale database. Wanneer uw huisdier bij ons wordt gechipt, zorgen wij voor de registratie bij de stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. De identificatiechip zal na maximaal een week geregistreerd zijn.
Een chip kan geplaatst worden tijdens spreekuur of operatie.

Na de registratie ontvangt u binnen 10 dagen een registratiepas, controleer de gegevens en bewaar de pas goed. Als u na 2 weken nog geen registratiepas heeft ontvangen of de gegevens kloppen niet, dan kunt u het beste even contact opnemen met ons.
Als u adresgegevens en/of telefoonnummer in de loop van de tijd veranderen kunt u dit zelf doorgeven aan de NDG. Dit kan op de website van NDG via het mutatieformulier.
Indien uw huisdier mee gaat naar het buitenland of overlijdt moet u deze chip afmelden bij de NDG.
Verblijft uw hond langer dan 3 maanden bij een andere persoon dan moet de chip overgeschreven worden, ook als u de eigenaar blijft.

Het is verplicht om uw huisdier te laten chippen als hij mee gaat naar het buitenland of als u uw huisdier wilt verzekeren.
 
Honden geboren na 1 april 2013 moeten verplicht gechipt zijn!
Voor honden die geboren zijn na 1 april 2013 is het verplicht dat zij binnen 7 weken leeftijd gechipt zijn en binnen 8 weken leeftijd geregistreerd zijn.
 

 

 

 

 

chip